Finers B.V.
Finance & ERP Support

Ondersteuningsgebieden

 

  • ERP implementatie

  • Een degelijke ERP implementatie is essentieel wanneer uw gebruik wilt maken van ERP software binnen uw bedrijf. De afkorting ERP staat voor Enterprise Resource Planning en is simpel gesteld een softwareprogramma dat veel afzonderlijke computerprogramma’s binnen het bedrijf overbodig maakt. ERP software is namelijk een overkoepelend software systeem dat bestaat uit afzonderlijke delen die voor specifieke doeleinden in het bedrijf gebruikt kunnen worden, maar wel alle onderdelen met elkaar verbindt. Het grote voordeel van één ERP programma in plaats van verschillende losse computerprogramma’s is dat uw bedrijf efficiënter te werk kan gaan. Efficiëntie binnen het bedrijf zorgt niet alleen voor tijdwinst (en tijd is uiteraard geld), maar ook zorgt het voor grotere tevredenheid bij uw werknemers en klanten.

    Ingrijpende veranderingen
    Alvorens u echter de vruchten kunt plukken van een ERP systeem, zal u zorg moeten dragen voor een succesvolle ERP implementatie in uw bedrijf. Een ERP implementatie is een omvangrijke onderneming en dient niet lichtvoetig te worden beschouwd. De invoering van een ERP systeem zal bedrijfsprocessen ingrijpend doen veranderen. Duidelijke communicatie met uw werknemers is dan ook noodzakelijk, zodat iedereen weet wat van wie verwacht wordt tijdens en na de veranderingen. Hierdoor worden misverstanden met grote of kleine gevolgen tot een minimum beperkt.

    ERP implementatie bestaat in de regel uit meerdere stappen. Afhankelijk van het door u opgestelde plan en doel kan dit per organisatie verschillen. Veelal zult u de volgende stappen bij ERP implementatie moeten doorlopen: het installeren en testen van de software, het opleiden van uw werknemers, het beveiligen van het systeem en het op verschillende niveaus autoriseren van het personeel, het importeren van de oude informatie en de uiteindelijke ingebruikname van het ERP systeem. Een ERP implementatie is hierna compleet, maar het zal enige tijd kosten voordat iedereen binnen het bedrijf routineus met het systeem aan de slag kan.

  • ERP Migratie

  • ERP Onderhoud